Arkiv

» november 2017 (1)
» oktober 2017 (5)
» januari 2015 (3)
» december 2014 (5)
» juli 2014 (2)
» januari 2014 (2)
» juni 2013 (2)
» april 2013 (4)
» mars 2013 (3)
» februari 2013 (1)
» januari 2013 (3)
» december 2012 (1)
» november 2012 (1)
» augusti 2012 (1)
» juli 2012 (4)
» juni 2012 (3)
» maj 2012 (3)
» april 2012 (2)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (5)
» januari 2012 (5)
» december 2011 (6)
» augusti 2011 (3)
» juli 2011 (4)
» juni 2011 (6)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (7)
» mars 2011 (1)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (5)
» december 2010 (8)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (5)
» augusti 2010 (7)
» juli 2010 (6)
» juni 2010 (6)
» maj 2010 (3)
» april 2010 (5)
» mars 2010 (8)
» februari 2010 (6)
» januari 2010 (8)
» december 2009 (8)
» november 2009 (6)
» oktober 2009 (9)
» augusti 2009 (11)
» juli 2009 (9)
» juni 2009 (7)
» maj 2009 (8)
» april 2009 (6)
» mars 2009 (11)
» februari 2009 (12)
» januari 2009 (6)
» december 2008 (6)
» november 2008 (9)
» oktober 2008 (7)
» september 2008 (12)
» augusti 2008 (15)
» juli 2008 (9)
» juni 2008 (12)
» maj 2008 (12)
» april 2008 (12)
» mars 2008 (1)
» februari 2008 (2)

Kategorier

» Kurser (1)
» Tävling (1)
» Träning (1)

visar: arkiv för juni 2010

tisdag 29 juni

Film från SM i Karlstad

Sara har varit snäll och redigerat ihop mina lopp på Skutberget till en film. Tack för hjälpen och inte minst eftertexten...

Just nu är dottern ifråga i Stockholm på midnattsvisning av en annan film, det är visst nåt med vampyrer.

När jag tittar på SM-filmen blir jag rätt nöjd med mig själv. I mina ögon syns det att jag körde på ett mer offensivt sätt än i fjol, och det var det som var mitt uppgiftsmål. Något resultatmål hade jag egentligen inte och det var ju tur eftersom det var lite dåligt med resultat. Men kan jag ha den där attityden, blir det nog en del resultat så småningom.

 

Här i Sanda saknar vi Sara och Bengt just nu, men försöker ändå att njuta av det närmast otroliga sommarvädret. Nästan för varmt för hundträning, men ett och annat pass av olika slag har vi ändå orkat med. Körde nyss en hopp3-bana med en hund i taget. Daisy var lite ofokuserad, men Sonic var verkligen på G!

Kanske borde låta D vila inför tävlingarna på Bosön i helgen resten av veckan?

 

Nu blir det i alla fall fotboll - på TV alltså.

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 21 juni

Innerst inne...

...är jag förstås besviken över att resultaten uteblev under det gångna veckoslutets SM i Karlstad. Det kändes i magen i morse när jag vaknade. Men när jag fick tänka lite till kom glädjen över en härlig resa och tävling tillbaka. Jag och Sara har haft några fina dagar tillsammans med hundarna, fått många skratt tillsammans och samarbetat bra kring praktiska problem. Ibland är dottern mer mogen och samlad än jag själv, tvingas jag erkänna, och det var bra när beslutsångest om t ex matbestyr drabbade mig. Så sånt som att Sonic började kräkas i bilen på väg till Karlstad pga att han ätit grillkolsbitar på promenaden, trafikstopp på E18 pga otäck singelolycka, misslyckat försök att parkera mitt i en pågående poliskontroll och döda myror i stugsängarna vid ankomsten kunde inte hindra oss från att ha roligt.

Och det finns också många tävlingsanknutna punkter på plussidan:

  • Daisy går hur bra som helst och tjuvstartade inte.
  • Jag kände mig mer avspänd än i fjol och vågade mer. Nästa steg när det gäller inställning och attityd måste bli att kunna kombinera den känslan med en ännu större tankemässig skärpning.
  • Alla 3 sakerna som gick fel i våra individuella lopp förstår jag orsakerna till och kan jobba med. Vägran i kvalet skulle kunnat förhindras om jag vänt upp tydligare in i tunnelriktningen innan jag stack vidare. Rivningen i finalen berodde på att jag informerade henne en tiondel för sent om vilket som var nästa hinder. Disken var i en serpentin som jag trodde vi kunde, men nu kan träna på. Jag tycker att jag tänkte rätt om min handling på båda banorna, men inte genomförde den på i detalj rätt sätt. Ännu mer fokus i bangången kunde nog ha hjälpt, en brist att arbeta med på tävling. Och i träningen ska jag försöka få samma saker att fungera även om jag inte är perfekt. Hängslen och livrem!
  • Med laget Cave Canem vann vi kvalomgången. Det var en kul och spännande känsla att gå ut sist i finalen, med starkt publikstöd. Tyvärr höll det inte. Daisy rev sista hindret, jag vet fortfarande inte varför. Råttan rev det första, också svårbegripligt. Disel diskade sig och Neena gjorde ett snyggt felfritt lopp. De tio felen petade tyvärr ned oss precis nedanför prispallen, men vi bidrog i alla fall till spänningen både för oss själva och publiken.
  • Jag vågade köra Rasken som ersättare för Sonic i Röda Hund och gjorde en insats som jag ger mig själv godkänt för. Dag 1 diskade vi oss tyvärr, men annars gick det loppet väldigt bra. I finalen fick vi en femma pga kontakt (läs "krock"), men tog oss sedan runt. Det är häftigt att köra denna kraftfulla, följsamma kille. Tack, Raskens matte, för att jag fick pröva! Röda Hund slutade på 17:e plats efter en bra kämparinsats. Tack, lagkompisar!
  • Träningskompisar har gjort snygga insatser, ingen nämnd och ingen glömd, och det har funnits en bra sammanhållning kring planerna. Tack, Nina, för bangångshjälpen på lördagsmorgonen - det betydde mycket att du fanns där då!
  • Alla finalerna var gastkramande och underhållande. Riktig SM-känsla. Värdiga pristagare.
  • Arrangemanget var fantastiskt bra och Skutberget är en skön plats att vara på.

Hoppas kunna lägga ut några filmer från helgen inom kort.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 13 juni

Juni går i ilfart

 

Freddesara.jpg

skylt.jpg

 

 

 

Fredrik gick ut gymnasiet i torsdags och hade ett intensivt dygn.

Vi i hans fan club hade också en rolig och händelserik dag.

Tack, Fredrik, och grattis! 

 

 

 

 

 

  

 

 I fredags skulle Daisy och jag tävla lydnad på Östhammars BK. På morgonen regnade det, jag var trött efter studentfirande och insåg att det var mer än två timmars körning till ÖBK. Jag bestämde mig för att stryka mig, men så slutade det regna på eftermiddagen och på något underligt sätt var vi plötsligt på väg ut i Roslagen. Självklart började det ånyo regna när vi passerat Uppsala, och regnet höll i sig. Men tillfället att ge upp hade på något sätt passerat och jag är glad att jag kände så för Daisy klarade både sittandet i grupp och platsliggningen jättefint! Det gjorde alltihop mödan värt eftersom vi haft (har?) sådana bekymmer särskilt med liggandet.

Jag har tränat mycket mindre lydnad än vanligt de senaste två månaderna och jag har fokuserat rätt mycket på helhetsträning på sistone. Det märktes också i programmet som hon genomförde på ett väldigt stabilt, men inte särskilt "ärtigt" sätt. Dessutom sänktes nog hennes tempo en del av regnet och det blöta underlaget. Brister som en tveksam metallapportering och en seg inkallning kom tillbaka. Men det gör inte så mycket, jag har gott om idéer om hur de där sakerna kan rättas till med träning igen. Vårt samarbete på planen kändes skönt och jag tyckte på något sätt det var en seger bara att vi var där, mitt i regnet och att vi kunde klara hem ett förstapris under mindre goda förutsättningar. 266 poäng och plac 3 av 5 blev vårt resultat. Domaren var rättvis och dömde efter reglerna, det hela gav en bra inspiration för sommarens fortsatta lydnadsträning. Nu blir det ca fyra veckor med fokus på detaljträning och sedan ett ökande inslag av helhetsträning när nästa tävling, på Tollarspecialen i slutet av juli, närmar sig. Och så ska jag fortsätta att träna platsliggning dagligen och stundligen för nu får vi inte tappa det vi äntligen verkar ha uppnått.

Igår tävlade vi KM i agility och Daisy blev av med klubbmästartiteln till Rasken. Jag fick i alla fall köra honom i det ena KM-loppet och känna lite delaktighet även i årets klubbmästare i large. Daisy och jag kommer igen nästa år, var så säkra!

Idag har vi varit på Märsta-Sigtuna BK och kvalat in till årets Folksam Cup-final. Trea kom vi på dagens kvaltävling, med två nollade lopp. Och nu kommer tre och en halv arbetsdagar, med agilityträning på kvällarna, och sedan bär det av till Karlstad och SM i agility.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 6 juni

RLH på G

Härlig försommarsöndag med solig agilitylagtävling på Solna-Sundbybergs BK.

Daisy var i god form och jag i alla fall i hyfsad. Sonic var glad och busig maskot.

Linda, Mija och jag körde RLH på 3 hundar eftersom Caroline och Varga bor så långt bort. Och vi gjorde ett bra jobb. Vann agilitylagklassen och kom tvåa i hopplagklassen. Två pinnar till så nu saknar vi "bara" en hopplagklasspinne för att kvala till SM 2011.

Daisys och mitt bästa lopp var hopploppet som kändes riktigt häftgit bitvis. I agilityloppet råkade jag tyvärr sparka till ett hopphinder så att bommen föll och sedan störa Daisy över ett annat hopp så där fick vi 10 fel. Men jag skärpte mig som sagt till nästa klass även om jag borde ha bytt till fotbollsskor också. Halkade rejält på ett ställe och det kunde gått illa, men jag lyckades samla ihop fötterna innan Daisy blev påverkad.

Har hunnit med att äta grekisk hämtmat med Fredrik också och sedan var jag övningskörningssällskap åt honom. Nu börjar jag känna mig lite, lite trött.

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 3 juni

Tyvärr inget SM för Sonic

Sedan 2007 har Sonic av och till - med års- och halvårslånga mellanrum - haft konstiga svalgbesvär med riktiga anfall av gulpande, sväljande, harklande, oro, trötthet och vid ett par tillfällen t o m kräkningar. 2007 var han inlagd och utreddes varvid ett mycket svullet struphuvud konstaterades. Bakomliggande orsak är okänd, ingen infektion i varje fall.

En rejäl kortisonkur hjälpte då och kortison har även hjälpt vid återfall senare.

Nu har han tyvärr fått tillbaka de konstiga symtomen igen. Efter en sömnlös natt var vi hos veterinär igår. Lungorna röntgades för säkerhets skull (det är det vanligaste organet för malignt melanom att sprida sig till), men inget hittades där som kan förklara symtomen så sannolikt är det hans gamla halsproblem som dykt upp igen. Kortison har satts in och skönt nog mår han redan mycket bättre. Vi sov lugnt i natt, svansen pekar uppåt igen och han har glimten i ögonen. Just nu är han på långpromenad med husse och Daisy.

Tyvärr innebär detta att han missar årets agilitylag-SM med kompisarna i Röda Hund. Det känns väldigt trist. Jag hade hoppats att vi skulle få köra ett SM till tillsammans, terriern och jag. Men om han mår bra, kommer han att följa med och sprida glädje och trygghet som han brukar i vårt tävlings-team.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 1 juni

Uppdaterat om tävlingar

Har uppdaterat min tävlingskalender lite. I och med att Daisys agilitylag numer innehåller tvättäkta norrlänningar har vi i RLH-laget tänkt om lite i vår tävlingsplan och försöker lägga till någon mer tävling norr om Dalälven. Inverkar ju även på det individuella tävlandet.

 

När det gäller slutet av juli har jag lyckats bestämma mig och har valt bort Fagersta till förmån för Tollarspecialen i dagarna tre.

 

Vårens tävlande har gått enligt plan, med undantag för agilityn i Oxelösund och lydnaden i Tyresö. De gick bort eftersom Daisy löpte.

 

Daisy har hittills kammat hem tre SM-pinnar i hoppklass och tre i agilityklass inför SM i Stockholm 2011. En kvar i varje disciplin alltså. Känns som ett bra läge.

 

De senaste två tog hon under det gångna veckoslutet i Oskarshamn, där Sonics lag dessutom vann den första dagens agilitylagtävling (med 19 lag)!

 

Närmast framför oss har vi en lagtävling på Solna-Sundbybergs BK på söndag. Nästkommande fredagkväll tänkte Daisy och jag tävla lydnad i Östhammar.

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng