Arkiv

» november 2017 (1)
» oktober 2017 (5)
» januari 2015 (3)
» december 2014 (5)
» juli 2014 (2)
» januari 2014 (2)
» juni 2013 (2)
» april 2013 (4)
» mars 2013 (3)
» februari 2013 (1)
» januari 2013 (3)
» december 2012 (1)
» november 2012 (1)
» augusti 2012 (1)
» juli 2012 (4)
» juni 2012 (3)
» maj 2012 (3)
» april 2012 (2)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (5)
» januari 2012 (5)
» december 2011 (6)
» augusti 2011 (3)
» juli 2011 (4)
» juni 2011 (6)
» maj 2011 (2)
» april 2011 (7)
» mars 2011 (1)
» februari 2011 (4)
» januari 2011 (5)
» december 2010 (8)
» november 2010 (2)
» oktober 2010 (5)
» augusti 2010 (7)
» juli 2010 (6)
» juni 2010 (6)
» maj 2010 (3)
» april 2010 (5)
» mars 2010 (8)
» februari 2010 (6)
» januari 2010 (8)
» december 2009 (8)
» november 2009 (6)
» oktober 2009 (9)
» augusti 2009 (11)
» juli 2009 (9)
» juni 2009 (7)
» maj 2009 (8)
» april 2009 (6)
» mars 2009 (11)
» februari 2009 (12)
» januari 2009 (6)
» december 2008 (6)
» november 2008 (9)
» oktober 2008 (7)
» september 2008 (12)
» augusti 2008 (15)
» juli 2008 (9)
» juni 2008 (12)
» maj 2008 (12)
» april 2008 (12)
» mars 2008 (1)
» februari 2008 (2)

Kategorier

» Kurser (1)
» Tävling (1)
» Träning (1)

visar: arkiv för juni 2008

måndag 30 juni

Dagar i Borås

"Varsågod, här är en skurtrasa och en beskrivning av hur ni ska städa!"

Så tycker jag inte om att bli "välkomnad" till en camping där jag hyr en stuga för 1 000 kronor per natt. Även i övrigt har jag en hel del kritiska synpunkter på det som borde varit serviceanda i Boråstrakten - man är rätt beroende beroende av andras tjänster som resande i agility. Inropare vid agilitybanan som i missriktad nit ropar in en gång på gång trots att man redan anmält sig är till exempel inget som direkt förgyller tillvaron. Vädret är man också beroende av och det var mestadels grått och regnigt i Borås den gångna helgen. Ändå var Boråstrippen tillsammans med Mija och Råttan som helhet en positiv upplevelse. Agilitytävling är ju helt enkelt bland det roligaste jag vet och ressällskapet var angenämt.

Prestationsmässigt hade jag en svacka med Daisy. Dag 1 försökte h0n tjuvstarta i båda de individuella loppen och jag diskade henne för att starta om. Tyvärr tillät jag detta att förstöra min koncentration och dessutom gick det ut över min attityd gentemot henne, jag blev sur och dominant. Resultat; Sämre handling och långsammare Daisy. I lagloppen lyckades jag få tillbaka glädjen och belönade med köttbullsfest och matte på marken efter sista loppet, vilket uppskattades. Dagen därpå sprang hon på jättefint i både agility- och hoppklass. Jag var dock fortfarande inte tillräckligt avspänd och fokuserad utan störd av omgivningen (utställningspublik, många som tittade etc). Så även om delar av loppen blev bra, fanns det något småfel här och där plus att jag fick rivningar när jag slarvade eller stressade henne. Hon är rätt känslig, faktiskt, inte alls som Sonic som är helt övertygad om att han är bäst och gör rätt hela tiden.

Sonic körde på stabilt och glatt båda dagarna. Mestadels hindernollor, men tyvärr små tidsfel (0,22 i agilityklass igår, blä Rynkar på näsan) hela tiden, utom i lagklass, förstås. Med honom är jag helt trygg nu och vågar ta ut allt jag tror går. Ska bli härligt när jag når den rutinen med Daisy också.

Råttan och Mija tog en SM-nolla - grattis! - och Team 08 Fortare kom på fjärde plats av 13 startande lag i agilitylagklass trots att vi tävlade med bara tre ekipage. Annars inte så mycket resultatmässigt att rapportera.

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 26 juni

Stadshotell efter kulingvindar

Vi åt födelsedagsmiddag med vår 50-åring Bengt och hans 85-årsfyllande mor på vackra Trosa Stadshotell tillsammans med de närmaste igår kväll. Jag hade varit lite skeptisk i förväg, men får nu medge att miljön lämpade sig alldeles utmärkt för ändamålet. Stadshotellet är fint på det där riktigt fina sättet som kan kosta på sig natt vara familjärt och avspänt i kombination med kristallkronor och vita linnedukar - och då är det väldigt lätt att ha trevligt. Mat kan de definitivt laga också, men det bör man väl kunna förvänta sig...

Bengt har nu blivit ordentligt firad och till och med något överraskande fått blommor från båtklubben trots att vi inte varit båtägare på rätt många år nu. Mälaren tog liksom slut och jag gillade inte gungandet i en rätt liten plastbåt på böljan den blå tillsammans med barn och djur tillräckligt för att rösta för att vi skulle ta oss ut på Saltsjön. Antog att gungandet där säkerligen inte skulle vara mindre utan snarare tvärtom. Till beslutet att sälja Donatello (döpt efter en av Turtles, såklart) bidrog även köpet av stugan på Gotland. Bengt får liksom tillräckligt utlopp för sin pyssel- och hantverkslust där. Gunga på Östersjön får vi ju göra ändå emellanåt, för att kunna ta oss till och från nämnda stuga. Nu senast blåste det rejäl kuling på över halva färden till Nynäshamn och den snälla kaptenen upplyste om att våghöjden var ca två meter. Tack och lov har de något som kallas stabilisatorer på de där nya stora båtarna, så det gungade inte så farligt som jag fruktat. Det är inte så att jag egentligen är rädd för att åka modern passagerarfärja i hårt väder eller att jag brukar drabbas av sjösjuka. Men dels tycker jag synd om de familjemedlemmar som faktiskt kan börja må illa i dylika situationer och dels avskyr jag att känna mig sådär liten och tydligt utlämnad åt krafter som jag inte har någon som helst kontroll över. Fast det är säkert nyttigt på något sätt.

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 23 juni

Vi har flyt nu

Idag fyller min Bengt 50 år. Grattis, älskade!

De gångna tre dagarna har varit agility-intensiva. Klinteorten har haft en härlig tävling vid Mulde så dagarna har tillbringats i solsken och blåst bland färgglada tält och massor av hundar och människor. Sara och jag har njutit och Bengt var också med en hel del och verkade inte tycka det var så tokigt.

Jag har brutit min trend med 50 procent diskar. 18 starter och inte mer än tre diskar, varav en frivillig för att Daisy prövade att tjuvstarta.

Båda hundarna har skött sig fantastiskt. Sonic gick nollad i agility 3:an både fredag och lördag och skulle säkert gjort det igår också om jag inte lagt till ett hinder på hans bana... I fredags kom han nollad sexa av 31 startande och var bara två placeringar från certet (som Daisy tog). I hopp 3:an har han varit hindernolladmen haft lite tidsfel. Två av lagloppen nollade han, i ett vilade han (sov i sin bur) och i ett fick han en femma eftersom han missade slalomingången med en port först.

Daisy har gjort fem individuella nollor på sex starter, tre av dem var SM-pinnar och fredagens fjärdeplacering i agilityklass gav henne hennes andra agilitycert. Jag lär mig så sakteliga att köra henne, nästa steg är att kunna öka farten lite till och ändå göra rätt. Det handlar främst om min attityd när jag kör, har inte hittat riktigt rätt ännu. Antingen blir jag för hetsig - då kan hon inte koncentrera sig riktigt på att köra - eller så är jag lite för lugn. Jag måste kunna växla tempo och ton mellan olika partier av banan. Sedan ska hon få lära sig ännu bättre slalom och balanshinder också, där har vi tid att vinna.

Sara tävlade två öppenklasser med Daisy igår. Hon körde fint i båda loppen. Det ena blev tyvärr en disk, men hopploppet varursnyggt och gav en seger. Grattis!

Team 08 Fortare njöt av att få köra utan pressen att ta SM-pinnar. Vi använde främst våra lopp till att kunna träna tävlingsmässigt. Fast det första loppet (agilitylag) gav oss faktiskt en seger och en pinne till och det var ju också jättekul.

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 17 juni

Glasklart?

Sitter och jobbar och hade tänkt skriva något till www.tobaksfakta.se om de senaste regionala resultaten av folkhälsoenkäten, som Statens folkhälsoinstitut genomför varje år. Den här förtydligande informationen till oss icke statistikkunniga om hur diagrammen ska tolkas fick mig att avstå, åtminstone för tillfället.

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 16 juni

Det borde vara SM oftare

Ett helt underbart veckoslut har vi haft - Sara, Sonic och jag - tillsammans med övriga av Sveriges värsta agilitydårar. Team 08 Fortare kom fyra av 19 lag och gjorde en bra insats. Och ännu bättre kan vi bli...

6450_web.jpgSonic ryckte upp sig till finalen och ägnade sig mer helhjärtat åt agilityn så han och jag gjorde ett helt OK hopplopp med 0 hinderfel och 2,9 tidsfel.

Largefinalen var minst sagt spännande och vanns till slut av Jenny Damm med Elvis.

Stämningen var härlig och tävlingsupplägget bra så att man verkligen fick se alla finaler och så att alla finaler fick publik. Två banor, men finalerna gick omväxlande på den ena och den andra, aldrig två samtidigt.

Lydnaden såg jag bara litegrann av, där gick det väldigt långsamt allting, var mitt intryck. Oftast när jag kom dit var det paus, trots att de delat upp kvalen i tre ringar. Finalen gick förstås i en ring och var lite mer intensiv, men samtidigt hade en hel del av publiken försvunnit då. Det där måste kunna förbättras.

Tävlingsplatsen var fin, ska bli spännande att se hur Karlskrona BK ska kunna slå detta nästa år.

I natt kom vi i SM-trion tillbaka till Gotland och nu är det jobba, jobba som gäller för mig i några dagar. Fast Daisy verkar förstås väldigt träningssugen.

SM-resultaten finns på SM-sidan.

Sara har tagit över 2000 bilder under SM-resan, hoppas kunna få publicera några av dem här i sinom tid.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 14 juni

SM med havsutsikt

Jag reviderar det där med att han skärper sig när det gäller. Eller också tyckte han inte att det gällde tillräckligt mycket idag, den käre Sonic. Tvärbroms mitt under kvalloppet i agilitylagklass och sedan ivrigt nosande på en fläck på banan - snacka om att han och jag hade skilda prioriteringar! Dock fick jag loss honom från fläcken och hankade oss i mål med "bara" 20 fel. Råttan diskade sig men både Daphne och Flisa nollade lyckligtvis så vårt lag ligger på nionde plats av 19 lag inför finalen och är fortfarande med i matchen. Tack Daphne och Flisan med mattar!

humla_blomma.jpgLundegårds camping där vi bor och där SM:et går ligger mycket fint vid havet norr om Borgholm på Öland. Sara har badat i havet både igår och idag och på kvällarna har vi en vacker solnedgång utanför campingstugans fönster. Veterinärbesiktningen igår genomfördes under en häftig hagelstorm och gick dessutom i snigeltakt. Sonic var ytterst missnöjd med att stå däroch vänta på sin tur, men gillade sedan att visa upp sitt snyggaste utställningstrav för veterinären. Annars har han hittills varit enormt upptagen med att nosa, spana efter tikar, spänna på hanar och vara allmänt hundorienterad och väldigt utåtriktad. Men imorgon ska han ta mig tusan fokusera på mig och agility i den halva minut som krävs.

Helena och Roija gick vidare till finalen individuellt, liksom Elin och Skugga. Blir spännande imorgon. Enormt kul att se så mycket bra agility där hundarna är väl tränade och där förarna verkligen satsar.

ruin_torn.jpgIgår hann Sara och jag inte bara med veterinärbesiktning i hagelstorm utan även en del turistande. Vi besökte Borgholms slott under en skön timme och njöt av den intressanta platsen på det vackra alvaret. Öland är faktiskt inte så dumt, även om jag vet en ö som jag tycker är ännu finare...

ruin_blomma.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 12 juni

Men först SM 2008!

Ikväll bär det av till Öland och SM för Sara, Sonic och mig. Terriern har laddat genom att vaka över Sandabygden och skälla ut förbipasserande cyklister i flera dagar nu. Agilityträningen på stallplanen häromdagen ägnade han ett något förstrött intresse, men numer litar jag på att han skärper sig när det gäller.

Vi är alltså på Gotland så nu är det sommar på riktigt. Mössen hade lyckligtvis flyttat härifrån när vi kom - hoppas de är lyckliga i sitt nya hem!

Jag har inte tagit semester ännu utan jobbar faktiskt för fullt här vid datorn på vår numer gulmålade stugas övervåning. Men sömnboken börjar nästan bli klar och sedan kan jag nog ta det lite lugnare i några veckor.

Ett akut hundträningsprojekt är att försöka lära Daisy att krypa långsammare. Det verkar som om vi kanske kommer med på Visby BK:s lägrespår 6 juli och då kan jag inte ha en tollare som liksom slingrar sig kring fötterna på mig i sin iver att krypa riktigt fint - och fort.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 8 juni

Team 08 Fortare till SM 2009

Dag 2 i Väsby vill jag helst glömma. Sonic var hemma och vilade och jag diskade Daisy i två lopp med alltför många felaktiga beslut från min sida.

Idag gick det desto bättre när vårt lag tävlade på SSBK. Nollade i tre av tre klasser, första-, andra respektive tredjeplacering, tre pinnar och därmed är vi kvalade till SM även nästa år. Alla fyra hundarna skötte sig finfint. Sara körde en öppen agilityklass med Daisy och de nollade de också. Snyggt!

Mija har lagt ut alla 12 lagloppen på sin blogg.

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 6 juni

Väsby dag 1

För varmt för agility idag egentligen. Sonic gick fint i agilityklass på Väsbytävlingen, men ramlade av vippen vilket ledde till en disk. I hoppklass var han omotiverad och nosade på en häftig fläck istället för att göra en threadle - märkligt val... Får se hur mycket han får köra imorgon, han ska ju orka lagtävlingen på söndag också.

Daisy och jag körde ett helt crazy agilitylopp där hon var jätteduktig men jag helt förvirrad (värmeslag?). Var osäker på hur banan gick vid flera tillfällen och gjorde ett otydligt bakombyte på slutet. Lyckligtvis hade jag massor av tur och hon nollade, kom på tredje plats och fick sitt första agilitycert, samt en SM-pinne.

Även i hoppklassen gick hon bra - och jag något bättre än i agilityklass - men hon rev tyvärr två hinder. Någon sade att det ska bli lite svalare imorgon, det vore inte dumt.

Sara och Bengt har shoppat idag så nu är dottern och jag väl förberedda för VM i Helsingfors med diverse Sverigesupportertillbehör. Saras älghatt går inte av för hackor, det lovar jag.

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 5 juni

Förstapris nummer två

Daisy och jag tävlade lydnad på Väsby BK igår kväll. Alla klasser körde samtidigt på olika planer, men det verkade inte störa D den här gången. Hon låg äntligen lugnt på platsliggningen, med hakan i backen, det var jag mest glad för. Slutresultatet blev 274 poäng och hennes andra förstapris i elitklass. Tyvärr var det många missar och påföljande dubbelkommandon under programmet - det har varit så de senaste veckorna, vet ej varför - men vi hade det ändå helt enkelt roligt på planen och hon fick poäng på alla moment. Här är poängen:

Sittande i grupp: 9,5 (flyttade tassar)

Platsliggning: 10

Fritt följ: 7,5 (hon kom inte in i matchen från början utan släppte en massa och jag fick dubbelkommendera, sedan gick hon plötsligt hur bra som helst - bättre uppvärmning nästa gång).

Gå-runt-rutan: 9  (ett extrasteg i ställandet)

Inkallning: 8  (fick dubbelkommendera läggandet, har aldrig hänt förr, en gång är ingen gång)

Rutan: 9   (hon gick in lite grunt i rutan och jag dubbelkommenderade för säkerhets skull).

Dirigeringsapportering 7 (tänkte ta mittapporten, fick dirigera om henne, vi har problem med detta moment just nu)

Metallapport: 10

Vittring: 7  (den var perfekt ända tills en sekund innan jag skulle få ta pinnen, då tappade hon den och domaren fick stoppa undan tian - surt)

Fjärren: 9 (flyttade fram lite)

 

Daisy verkade tycka att innehållet i kattmatsburken som väntade efteråt smakade utmärkt.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 1 juni

Nya sidor

Satte mig och gjorde varsin sida med tränings- och tävlingsmål för de kära jyckarna.

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 1 juni

Tollare till trean

Har tävlat agility i Skutskär lördag-söndag med Sonic och Daisy. 50 % diskar, som vanligt, börjar bli dags att få ned den siffran lite, tycker jag.

Sonic har gått fint. Varit motiverad och engagerad när jag gett järnet. Hans bästa lopp var lördagens agilityklass där han klarade idealtiden, men tyvärr fick fem fel på balansens nedfart.

 

daisysogon.jpgDaisys bästa lopp var lördagens agilitytvåa där hon visserligen fick stryk av en bordercollie (jag vet minsann hur jag skulle ha kunna ta in den där sekunden!), men sprang jättesnävt och tog sin sista klass 2-pinne. Skönt!

Idag gick hon runt i hoppklass3 med en hygglig tid, men rev tyvärr två hopphinder. I bilen på väg hem från Skutskär gjorde jag en handlingsplan mot rivningar: 1/ Träna stjärnor. 2/ Träna hopp ut från banan, t ex med vippen efter. 3/ Träna på varierande hinderhöjder. 4/ Håll kontakten med Daisy när hon hoppar och spring aldrig ifrån henne (har jag blivit bättre på). 5/ Stötta henne extra när hon måste hoppa ut från banan. 6/ Håll ögonen öppna efter maxade hinder på bangången. 7/ Stå inte i vägen för henne när hon ska landa efter serpentinerna. Ur vägen! Träna detta i enkla serpentinövningar och glöm det inte på tävling.

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng